Σήμερα, θα σας δώσουμε μια υπέροχη συνταγή από το υπέροχο εστιατόριο Nontas fish restaurant στην Πέρδικα Αίγινας! (περιλαμβάνεται ως πρόταση και στην σημερινή μας έκπληξη!)
Η Τηγανόσουπα!
Ένα μεγαλούτσικο λαβράκι, 1.000-1200γρ(είναι ήδη καθαρισμένο), κομμένο σε 4-5 κομμάτι
1 μεγάλη πατάτα στα τέσσερα
1 ξεφλουδισμένη ντομάτα(μόνον στην εποχή της)
1 πράσο, μόνον το λευκό κομμάτι, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καρότα μέτρια κομμένα στη μέση κατά μήκος
1 κλωνάρι σέλινο
2 κολοκυθάκια κομμένα στα δύο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 Λεμόνι
Αλάτι-φρεσκοκομμένο πιπέρι
Η Τηγανόσουπα!
Ένα μεγαλούτσικο λαβράκι, 1.000-1200γρ(είναι ήδη καθαρισμένο), κομμένο σε 4-5 κομμάτι
1 μεγάλη πατάτα στα τέσσερα
1 ξεφλουδισμένη ντομάτα(μόνον στην εποχή της)
1 πράσο, μόνον το λευκό κομμάτι, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καρότα μέτρια κομμένα στη μέση κατά μήκος
1 κλωνάρι σέλινο
2 κολοκυθάκια κομμένα στα δύο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 Λεμόνι
Αλάτι-φρεσκοκομμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα (αν δεν έχετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι), βάζετε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, και νερό ίσα ίσα μέχρι τη μέση του ύψους των λαχανικών .
Αλατοπιπερώνετε και τα αχνίζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά.
Τοποθετείτε το ψάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και να μαλακώσουν τα λαχανικά .
Δεν ανακατεύω ποτέ. Συνήθως δεν συμπληρώνω νερό, γιατί βγάζουν τα υγρά τους τα λαχανικά, αν όμως από λάθος δυναμώσω την φωτιά, μπορώ να προσθέσω τόσο νερό, όσο το ζουμάκι που θα μείνει να μην ξεπερνάει την μια-μισή άντε το πολύ δύο κούπες.
Στίβω ένα φρεσκοκομένο λεμόνι και σερβίρω στο σκεύος που τα μαγείρεψα.