Για 20 μεγάλους κεφτέδες
1 κιλό κιμά (ανάμεικτο χοιρινό-μοσχαρίσιο αν θέλετε)
6 φέτες ψωμιού μπαγιάτικου
3-4 μεγάλα κρεμμύδια
2 αυγά
μαιντανό
λίγο γάλα
λάδι
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη-δυόσμο
4 ντομάτες
προαιρετικά κόκκινο κρασί
αλεύρι
Ζυμώνω τον κιμά, το ψωμί βουτυγμένο στο γάλα και στραγγισμένο,το 1 κρεμμύδι, μαιντανό, δυόσμο, ρίγανη, αυγά και λίγο λάδι. Αφήνω μια ώρα στο ψυγείο.
Μετά στρώνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο ταψί, από πάνω ρίχνω αλευρωμένους τους κεφτέδες.
Κόβω τις ντομάτες και τις ρίχνω από πάνω, μαζί με το κρασί αν θέλω,περιχύνω με λίγο λάδι, αλάτι και φουρνίζω για 1 ώρα, στους 180 αντιστάσεις.
Στο τέλος βάζω λίγο το γκριλ για χρώμα.
** το κρεμμύδι το μαραίνω πρώτα πριν το βάλω στη ζύμη.
** γίνονται κεφτέδες μαλακοί, κατάλληλοι για παιδιά
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
- Katerina στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
- Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
- Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
- Παναγιώτης στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
Ιστορικό
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019