Για 20 μεγάλους κεφτέδες
1 κιλό κιμά (ανάμεικτο χοιρινό-μοσχαρίσιο αν θέλετε)
6 φέτες ψωμιού μπαγιάτικου
3-4 μεγάλα κρεμμύδια
2 αυγά
μαιντανό
λίγο γάλα
λάδι
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη-δυόσμο
4 ντομάτες
προαιρετικά κόκκινο κρασί
αλεύρι
Ζυμώνω τον κιμά, το ψωμί βουτυγμένο στο γάλα και στραγγισμένο,το 1 κρεμμύδι, μαιντανό, δυόσμο, ρίγανη, αυγά και λίγο λάδι. Αφήνω μια ώρα στο ψυγείο.
Μετά στρώνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο ταψί, από πάνω ρίχνω αλευρωμένους τους κεφτέδες.
Κόβω τις ντομάτες και τις ρίχνω από πάνω, μαζί με το κρασί αν θέλω,περιχύνω με λίγο λάδι, αλάτι και φουρνίζω για 1 ώρα, στους 180 αντιστάσεις.
Στο τέλος βάζω λίγο το γκριλ για χρώμα.
** το κρεμμύδι το μαραίνω πρώτα πριν το βάλω στη ζύμη.
** γίνονται κεφτέδες μαλακοί, κατάλληλοι για παιδιά
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Παναγιώτης στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Demy Nika στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- Λαμπρινή Τρουμπούκη στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- aA στο Κουνέλι τσιγαριαστό (σπεσιαλιτέ Κρήτης)
Ιστορικό
- Δεκέμβριος 2024
- Μάιος 2024
- Νοέμβριος 2023
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μάρτιος 2023
- Φεβρουάριος 2023
- Ιανουάριος 2023
- Νοέμβριος 2022
- Οκτώβριος 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αύγουστος 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάιος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μάρτιος 2022
- Φεβρουάριος 2022
- Ιανουάριος 2022
- Νοέμβριος 2021
- Οκτώβριος 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αύγουστος 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάιος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019