Για 20 μεγάλους κεφτέδες
1 κιλό κιμά (ανάμεικτο χοιρινό-μοσχαρίσιο αν θέλετε)
6 φέτες ψωμιού μπαγιάτικου
3-4 μεγάλα κρεμμύδια
2 αυγά
μαιντανό
λίγο γάλα
λάδι
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη-δυόσμο
4 ντομάτες
προαιρετικά κόκκινο κρασί
αλεύρι
Ζυμώνω τον κιμά, το ψωμί βουτυγμένο στο γάλα και στραγγισμένο,το 1 κρεμμύδι, μαιντανό, δυόσμο, ρίγανη, αυγά και λίγο λάδι. Αφήνω μια ώρα στο ψυγείο.
Μετά στρώνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο ταψί, από πάνω ρίχνω αλευρωμένους τους κεφτέδες.
Κόβω τις ντομάτες και τις ρίχνω από πάνω, μαζί με το κρασί αν θέλω,περιχύνω με λίγο λάδι, αλάτι και φουρνίζω για 1 ώρα, στους 180 αντιστάσεις.
Στο τέλος βάζω λίγο το γκριλ για χρώμα.
** το κρεμμύδι το μαραίνω πρώτα πριν το βάλω στη ζύμη.
** γίνονται κεφτέδες μαλακοί, κατάλληλοι για παιδιά
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019