Συνταγή
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού (χυμός 1/2 λεμονιού)
Για την ζύμη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι (γενικής χρήσης, κοσκινισμένο)
3 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό
2 κουταλιές νισεστέ
2 έως 3 φλιτζάνια φυτικό έλαιο (ή ποσότητα που απαιτείται για το τηγάνισμα)
Γαρνίρισμα: αλεσμένα καρύδια
Σιρόπι πρώτα!
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε 3 φλιτζάνια ζάχαρη και 3 1/2 φλιτζάνια νερό μαζί. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε το σιρόπι να σιγοβράσει απαλά για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό περισσότερο. Αποσύρετε και αφήστε να κρυώσει.
Για την ζύμη
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε βούτυρο, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό. Ανάψτε τη φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ανακατέψτε το αλεύρι χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια χαλαρή ζύμη.
Όταν η ζύμη αρχίζει να συλλέγεται γύρω από το κουτάλι, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Σπάστε ένα ένα τα αυγά στη ζύμη και ανακατέψτε τα με το ξύλινο κουτάλι.
Προσθέστε το σιμιγδάλι και το νισεστέ, ανακατεύοντας καλά με το ξύλινο κουτάλι.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής εξοπλισμένη με άκρη αστεριού.
Πώς τηγανίζουμε
Ρίξτε αρκετό σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και θερμαίνετε στην ανώτερη θερμοκρασία
Μόλις το λάδι είναι ζεστό, πιέστε την σακούλα να βγει ζύμη απευθείας στο καυτό λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι ή ένα κουτάλι για να γυρίσετε τα κομμάτια πάνω και γύρω έτσι ώστε να καφέ καφέ ομοιόμορφα.
Όταν η τουλούμπα είναι ομοιόμορφα ροδισμένη, αφαιρέστε τα από το λάδι και αποστραγγίστε τις σε χαρτοπετσέτες.
Προσθέστε τις στο δροσερό σιρόπι.
ρίξτε κι άλλο σιρόπι να περισσεύει.
thespruceeats.com