Τούρτα-τσιζκέικ με μπισκότα ΟRΕΟ.
Είναι συνδυασμός δύο συνταγών!
1.Το ένα μέρος της συνταγής είναι
να κάνετε ένα ωραίο κείκ σοκολάτας αντί για παντεσπάνι (θα το ψήσετε σε πολύ πολύ καλά βουτυρωμένο ταψάκι για να μην κολλήσει και θα το κόψτε στην μέση για να έχετε 2 στρώσεις για την τούρτα)
2. Το δεύτερο μέρος είναι το παρακάτω
160 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55%
65 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
500 ml. κρέμα γάλακτος
260 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
12 μπισκότα Oreo cookie Double cream (θα τα χωρίσετε σε 7 θριμματισμένα +5 σπασμένα στη μέση, θα σας πω στην εκτέλεση γιατί)
Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για 8΄περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και με μια σπάτουλα σιλικόνης την ανακατεύουμε απαλά με το μίγμα τυριού και τα 7 θριμματισμένα μπισκότα.
Σε μια στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε την μια βάση κέικ και απλώνουμε το μείγμα τυριών κρέμας. (αρκετή ποσότητα να γίνει αρκετά ψηλό, παγώνει μετά και κάθεται ωραία, μην το φοβηθείτε)
Τοποθετούμε την επόμενη βάση κέικ. Απλώνουμε κρέμα που περίσσεψε την λιωμένη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή βάζουμε τα 5 κομμένα.
Αφήνουμε για 15΄και μπορούμε να σερβίρουμε.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Για το κέικ έκανα αυτό της Μπαρμπαρίγου ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ https://www.argiro.gr/recipe/keik-sokolatas/?fbclid=IwAR2BpHrocCjX-6WePhYIajCMybdvusYpZZSKVyXDNQE5ScsD2cyXJYRhRNY