Από την καλή μας φίλη Kyriaki Fragk
Τούρτα με πραλινα ζαχαρόπαστα και βουτυρόκρεμα!!!!!❤❤❤❤❤
Παντεσπάνι :
6 αυγά (330 γρ.)
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
22 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
33 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ρίξτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 4′ – 5′ μέχρι να ασπρίσουν
Στο κάδο του μίξερ βάτε τα ασπράδια και χτυπήστε με το σύρμα με μέτρια ταχύτητα για 1′ -2′ μέχρι να αφρατέψουν.
Ανεβάστε την ταχύτητα και προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Ρίξτε τους χτυπημένους κρόκους μέσα στη μαρέγκα και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψτε κυκλικά και απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Κοσκινίστε μέσα στο κακάο και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει αφράτο και λείο μείγμα.
Αφού βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, βάζετε το μείγμα το στρώνετε με τη σπάτουλα να έχει λεία επιφάνεια και το ψήνεται για 9′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.
Μόλις βγάλετε το ταψί αναποδογυρίστε το παντεσπάνι πάνω σε άλλο χαρτί ψησίματος και ξεκολλήστε το προηγούμενο χαρτί ψησίματος.
Αφήστε να κρυώσει τελείως.
Ελαφρύ σιρόπι με 200gr ζάχαρη και 330 νερό
Ετοιμάζω έτοιμες μους πραλινας με γάλα
Στρωνω Παντεσπάνι σιρόπι βάζω μους και ξανά το ίδιο για 3φορες.
Μετά βάζω ψυγείο και ανοίγω την ζαχαρόπαστα την στρώνω και ετοιμάζω βουτυρόκρεμα με 250γρ βούτυρο και 500 άχνη και λίγο χρώμα