θα χρειαστούμε:
(για πορτοκαλί ζύμη)
1/2 κιλό ντομάτες χωρίς την φλούδα
1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης χωρίς τα σπόρια
1 κ. σούπας αλάτι
1/2 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
1 κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
300 γρ. πλιγούρι
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
(για πράσινη ζύμη)
300 γρ. φασολάκια
150 γρ. αρακάς
500 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 κλωνάρια σέλινο
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γλυκού ξερή
3 κλωνάρια θυμάρι ή 1 κ. γλυκού ξερό
1 κ. σούπας αλάτι
1/2 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
300 γρ. πλιγούρι
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
(για κίτρινη ζύμη)
400 γρ. καρότα
300 γρ. κολοκυθάκια
300 γρ. κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σούπας αλάτι
1/2 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
300 γρ. πλιγούρι
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Και αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο) για όλες τις ζύμες , όσο πάρει έτσι ώστε να γίνουν σφιχτές…πιο σφιχτές από τη ζύμη ψωμιού
Έτσι έχουμε τρία διαφορετικά ζυμάρια. Τ΄αφήνουμε σκεπασμένα με μια βαμβακερή πετσέτα όλη νύχτα και το πρωί κόβουμε μπουκίτσες και τις αραδιάζουμε σε ένα βαμβακερό τραπεζομάντηλο φροντίζοντας από κάτω να στρώσουμε μία κουβέρτα.
Ο συνδυασμός με ταχινόζουμο τον κάνει πιο θρεπτικό ιδιαίτερα στις περιόδους νηστείας και προσθέτει νοστιμιά και εμφάνιση σε αρκετά φαγητά που θα σας δείξουμε στην πορεία…