Τραχανόπιτα Τρικάλων
Υλικά (10 μερίδες)
6-7 φύλλα ζύμης
3 ποτήρια νερού γλυκό τραχανά
300 γρ. Τυρί φέτα
1 φλιτζάνι λάδι
4 ποτήρια νερό
αλάτι
Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τον τραχανά μέχρις ότου αρχίζει να βράζει οπότε τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να φουσκώσει. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε όλα τα φύλλα πάντα ραντίζοντας ανάμεσα με λάδι. Αφού κρυώσει ο τραχανάς προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το υπόλοιπο λάδι και το αλάτι, ανακατεύουμε το μείγμα και το απλώνουμε πάνω από τα φύλλα στο ταψί. Γυρίζουμε στριφτά τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού για να σχηματισθεί ο κόθορος και το βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε την πίτα σε μερίδες.