Trifle (?), πουτίγκα (?) όπως θέλετε βαφτίστε το, είναι ΔΙΚΗΣ μου έμπνευσης, από αυτές τις συνταγές “με ότι έχουμε στο ψυγείο και στο ντουλάπι”
Υλικά
-
1/2 κέικ 4-5 ημερών (όσο πιο απλό, που το κάνατε είτε επίτηδες για να μπαγιατέψει είτε περίσσεψε)
-
2 φακελάκια κρέμα βανίλια Γιώτης (για βράσιμο) + το ανάλογο γάλα που γράφει επάνω (μην την πήξετε πολύ!)
-
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος φυτική μεγάλη, 500γρ
-
Σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (περίπου 20 κ.σ.)
ή αν δεν σας φτάσει, λίγο σπιτικό λικέρ
-
τρούφα σοκολάτα ή ότι θέλετε από κουβερτούρα
-
προαιρετικά καποιους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπωλ μεγάλο (24εκ) στον πάτο χοντροκομμένο κέικ (το μισό του μισού)
Το βρέχετε με το μισό σιρόπι ή με λικέρ, (αρκετά καλά να βραχεί)
Μετά βάζετε την μισή κρέμα , μετά πάλι κέικ βρεγμένο με σιρόπι
Ανάλογα τι υλικά σας περισσεύουν από αυτά που έχετε διαθέσιμα, συνεχίστε με λίγη ακόμα κρέμα και τέλος σαντιγύ, την οποία θα την αφήσετε κουταλιά κουταλιά, αφράτη, όχι στρώσιμο!
Γαρνίρετε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα.
Βάζετε στο ψυγείο
*καλό θα είναι την σαντιγύ να την χτυπήσετε και για 1 ώρα να μπει στο ψυγείο πριν την βάλετε στο γλυκό
καλή απόλαυση!