Νηστίσιμα τρουφάκια με φρυγανιά και πορτοκάλι
Υλικά
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι κακάο
- 1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα) + μπισκότα νηστίσιμα εμπορίου (digestive ή gran cereale)
- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι (μπορείτε να βάλετε και λίγο κονιάκ ) ή μισό φλυτζάνι από αυτό που χρησιμοποιήσατε για τα άλλα υλικά
- 1 1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- τρούφα για επικάλυψη , μονόχρωμη ή πολύχρωμη
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Όταν πάρει βράση , αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε μέσα στο σιρόπι το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
- Κατόπιν προσθέτουμε τη φρυγανιά και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ζύμη που στέκεται όμορφα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα να σφίξει λίγο για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
- Αφού σφίξει πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.
- Βάζουμε σε καραμελόχαρτα και διατηρούμε στο ψυγείο.
πηγη cookingtherapy.gr