Τσιμέτια από την Ίο
(κολοκυθοανθοί με ρύζι και τυρί)
Υλικά
30 κολοκυθοανθούς
1-2 κολοκυθάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
5 κλωναράκια σέλινο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. ρύζι καρολίνα
150 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο
2 ντομάτες
50 ml εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
1-2 κολοκυθάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
5 κλωναράκια σέλινο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. ρύζι καρολίνα
150 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο
2 ντομάτες
50 ml εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου, τα ¾ από τον μαϊντανό, το σέλινο, τα κρεμμυδάκια και το ρύζι. Προσθέτουμε τη μια ντομάτα τριμμένη, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και 40ml από το ελαιόλαδο.
Βήμα 2: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και καλύπτουμε με αυτές τον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας. Κατόπιν ετοιμάζουμε τους κολοκυθοανθούς για να τους γεμίσουμε αφαιρώντας προσεκτικά τους στήμονες.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε λουλούδι, τυλίγουμε και τοποθετούμε κάθε κολοκυθοανθό τον έναν δίπλα στον άλλο.
Βήμα 3: Σε ένα μπωλ τρίβουμε την άλλη ντομάτα και προσθέτουμε 250ml νερό. Περιχύνουμε τους ανθούς με ελαιόλαδο, τον νερό με την ντομάτα, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Βήμα 4: Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Οι κολοκυθοανθοί σερβίρονται το ίδιο απολαυστικά ζεστοί και κρύοι.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Το κεφαλοτύρι από την Ίο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άλλο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή να το παραλείψουμε
– Οι κολοκυθοανθοί πρέπει να μείνουν με το λάδι τους, αν μας αρέσει το ρύζι αρκετά βρασμένο ελέγχουμε και προσθέτουμε επιπλέον νερό
– Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον μυρωδικά όπως μάραθο, άνηθο ή βασιλικό
πηγη funkycook.gr
– Οι κολοκυθοανθοί πρέπει να μείνουν με το λάδι τους, αν μας αρέσει το ρύζι αρκετά βρασμένο ελέγχουμε και προσθέτουμε επιπλέον νερό
– Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον μυρωδικά όπως μάραθο, άνηθο ή βασιλικό
πηγη funkycook.gr