Fiadone: Το αφράτο cheesecake από την Κορσική !
500 γρ. τυρί ricotta
4 αυγά
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα από λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Βούτυρο (για το ταψί)
Μαρμελάδα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
Ρίχνουμε στο μπολ τη ricotta, το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού, για να ξεφορμάρουμε αργότερα το γλυκό πιο εύκολα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με μαρμελάδα από πάνω.
Καλή απόλαυση!
Τη συνταγή διαβάσαμε στο giorgostsoulis.com
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Παναγιώτης στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Demy Nika στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- Λαμπρινή Τρουμπούκη στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- aA στο Κουνέλι τσιγαριαστό (σπεσιαλιτέ Κρήτης)
Ιστορικό
- Δεκέμβριος 2024
- Μάιος 2024
- Νοέμβριος 2023
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μάρτιος 2023
- Φεβρουάριος 2023
- Ιανουάριος 2023
- Νοέμβριος 2022
- Οκτώβριος 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αύγουστος 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάιος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μάρτιος 2022
- Φεβρουάριος 2022
- Ιανουάριος 2022
- Νοέμβριος 2021
- Οκτώβριος 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αύγουστος 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάιος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019