Τυρολουκουμάδες!
Υλικά
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4-5 φέτες καπνιστό ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένα
150 γρ. φέτα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
πιπέρι
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4-5 φέτες καπνιστό ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένα
150 γρ. φέτα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
πιπέρι
Πως τους φτιάχνουμε
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το λάδι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε λίγη ώρα το μείγμα να φουσκώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τα αλλαντικά (αν βάλετε μπέικον περάστε το πρώτα λίγο απ’ το τηγάνι να φύγει το πολύ λίπος), το πιπέρι και τον μαϊντανό. Πλάθουμε μπαλάκια, βρέχοντας τα χέρια μας κατά διαστήματα και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να χρυσίσουν.
Το μείγμα κολλάει αρκετά, ΜΗΝ προσθέσετε όμως άλλο αλεύρι. Απλά βρέξτε καλά τα χέρια σας.
Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια.
Μετά ….ορμάμε.
Καλή επιτυχία και καλή βδομάδα να χουμε!!
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το λάδι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε λίγη ώρα το μείγμα να φουσκώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τα αλλαντικά (αν βάλετε μπέικον περάστε το πρώτα λίγο απ’ το τηγάνι να φύγει το πολύ λίπος), το πιπέρι και τον μαϊντανό. Πλάθουμε μπαλάκια, βρέχοντας τα χέρια μας κατά διαστήματα και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να χρυσίσουν.
Το μείγμα κολλάει αρκετά, ΜΗΝ προσθέσετε όμως άλλο αλεύρι. Απλά βρέξτε καλά τα χέρια σας.
Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια.
Μετά ….ορμάμε.
Καλή επιτυχία και καλή βδομάδα να χουμε!!
πηγη συνταγές της καρδιάς