Θυμάστε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το Ράδιο Αρβύλα; Είχε κάνει και μια εκπομπή “το νηστικό αρκούδι”, και ήταν τρελαμένος με την Αλόννησο!
Σας δίνουμε λοιπόν, την αυθεντική συνταγή για την τυρόπιτα -χορτόπιτα Αλοννήσου!
1 κιλό αλεύρι (1 μεγάλο φύλλο το κάθε τυλιχτήρι)
λίγο αλάτι
νερό (όσο πάρει)
1 χεριά χόρτα (σπανάκι, κρεμμυδάκια, σέσκουλα, μάραθο κ.α.)
200 γραμ. τυρί φέτα
ελαιόλαδο
Σε πρώτη φάση φτιάχνουμε το ζυμάρι. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ζυμώνουμε. Το ζυμάρι είναι έτοιμο, όταν δεν κολλάει πια στα χέρια μας. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
Σας δίνουμε λοιπόν, την αυθεντική συνταγή για την τυρόπιτα -χορτόπιτα Αλοννήσου!
1 κιλό αλεύρι (1 μεγάλο φύλλο το κάθε τυλιχτήρι)
λίγο αλάτι
νερό (όσο πάρει)
1 χεριά χόρτα (σπανάκι, κρεμμυδάκια, σέσκουλα, μάραθο κ.α.)
200 γραμ. τυρί φέτα
ελαιόλαδο
Σε πρώτη φάση φτιάχνουμε το ζυμάρι. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ζυμώνουμε. Το ζυμάρι είναι έτοιμο, όταν δεν κολλάει πια στα χέρια μας. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.