Θα σας δώσουμε και συνταγή σήμερα. ithakorama.com
Ψάρι τηγανητό, παστωμένο με σταφίδα και δεντρολίβανο.
Ένα κιλό ψάρια (μαρίδες μεγάλες ή * μεγάλα ψαράκια π.χ. κουτσομούρες)
μισό φλυτζ. τσαγιού ξύδι
2 φλυτζάνια τσαγιού κρασί μαύρο ξηρό
δύο χούφτες σταφίδες μαύρες
δύο κουτ. σούπας δενδρολίβανο φρέσκο
2-3 σκόρδα φρέσκα
2-3 κρεμμύδια φρέσκα
αλάτι
λίγο αλεύρι
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε
Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε στο μισό ελαιόλαδο.
Στραγγίζετε το λάδι και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, το δενδρολίβανο, τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα σωτάρετε.
Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι, προσθέτετε το αλάτι και τις σταφίδες και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. (Αυτό θα είναι η μαρινάδα)
Βάζετε μία στρώση ψάρια σε πήλινο ή γιάλινο δοχείο, τα σκεπάζετε με τη μαρινάδα
Τοποθετείτε τα υπόλοιπα ψάρια σε στρώσεις εναλλάξ με τη σάλτσα κατά τον ίδιο τρόπο.
Περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάδα (τα ψάρια πρέπει να καλυφθούν).
Σκεπάζουμε το σκεύος και βάζουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Σερβίρεται κρύο.
