Έκανα μια υπέροχη υπέροχη τυρόπιτα με φύλλο όνειρο!
Σας την συστήνω, ο σύζυγος μου έδωσε συγχαρητήρια.
Υλικά για το φύλλο (για στρόγγυλο ταψί 30cm)
4 φλ.τσ. αλεύρι
250-280 σόδα αναψυκτικό (θα δείτε στην πορεία του ζυμώματος αν θέλει κι άλλο)
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. πιπέρι
1 φλ του ελλ. καφέ σπορέλαιο
125 γρ. βούτυρο φυτικό (εγώ χρησιμοποίησα το κόκκινο ΑΡΙΣΤΟΝ) ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Βάζω σε λεκανίτσα το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το σπορέλαιο όλα μαζί και την σόδα σιγά-σιγά και ζυμώνω πολύ καλά, γίνεται μια αφράτη και μαλακιά ζύμη.
Ανοίγω ένα φύλλο μεγάλο και απλώνω το βούτυρο σιγά σιγά (εγώ το έβαλα λιωμένο, λίγο μου έτρεχε), εσείς θα βάλετε κουταλιά κουταλιά, και όσο μπορείτε απλώστε το να πάει παντού.
Τυλίγω σε ρολό, το χωρίζω σε 2 μέρη (για 2 φύλλα) και τα κάνω σαν πακετάκι-μπάλα, τα οποία τα βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Μετά ανοίγω το ένα φύλλο για την βάση ενός λαδωμένου ταψιού.
Κάνω την γέμιση: 3 αυγά, 250 γρ. ανθότυρο, 8-10 κ.σ. γιαούρτι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι.
Την ρίχνω στο φύλλο και ανοίγω το πάνω φύλλο
Στρώνω ωραία να κάνει σχέδια, τυλίγω γύρω γύρω τον κόθρο και χαράζω ελαφρά. Αλείφω με λάδι και ραντίζω λίγο με νερό.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 50′ ώρα, 10 αέρα+κάτω αντίσταση.