ΥΛΙΚΑ
6 ή 8 φύλλα περέκ*
ελαιόλαδο ή αγνό βούτυρο
3 φλ. γάλα
2 αυγά
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
τυρί φέτα, κασέρι ή χόρτα ή αυγά (και οτιδήποτε άλλο τις αρεσκείας σας)
*Τα περέκ μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα ποντιακών προϊόντων ή να τα φτιάξετε εσείς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε το ταψί.
Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το λάδι και τα χτυπάμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτάμε ένα-ένα στο μείγμα συνολικά 3 φύλλα ώστε να βραχούν καλά και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του τρίτου φύλλου και καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα επίσης βρεγμένα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα που έχει περισσέψει από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
πηγη perek.gr