Υλικά
450-480γρ αλεύρι γοχ (έβαλα γ.ο.χ. τύπου Π, αλεύρι Θράκης για αφράτο φύλλο)
200ml νερό βρύσης
3 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι
1/2 κοφτή κ.σ. αλάτι
Για την γέμιση έβαλα 600γρ τυρί φέτα, 3 αυγά και 6 κ.σ. γιαούρτι στρ.

Ζυμώνω τα υλικά, αρκεί να έχω μετά από 5′-7′ ζυμάρι που να μην κολλάει.
Αφήνω σκεπασμένο με πετσέτα για 1/2, αν έχει κρύο αφήνω 1 ώρα.
Μετά χωρίζω σε 8 μέρη, που θα γίνουν 8 μπαστουνάκια.
Ανοίγω κάθε μέρος σε φύλλο με την βοήθεια νισεστέ+ αλεύρι που χρησιμοποίησα στην ζύμη. (υπολογίστε σύνολο 1 κούπα)
Σε ένα μπωλ ή ένα κατσαρολάκι έχω λιωμένη φυτίνη (υπολογίστε πριν λιώσει να είναι 3-4 κουταλιές της σούπας) + ελαιόλαδο 1/2 φλ.
Ρίχνω σε κάθε ανοιγμένο φύλλο 1-2 κ.σ. από το μείγμα φυτίνης
Διπλώνω το φύλλο στη μέση. Βάζω μετά στην ευθεία πλευρά την γέμιση και τυλίγω προς την “στρόγγυλη”
Κάνω ρολάκι και βάζω σε αλειμμένο ταψί με φυτίνη το πρώτο “σαλιγκάρι”, Συνεχίζω με όλα τα υπόλοιπα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, 180-200 στην πιο χαμηλή θέση, για 1 ώρα και 20′ ανάλογα τον φούρνο