Για τα τυροπιτάκια 15 τεμάχια
**δεν είχα και δεν χρησιμοποιώ φαριν απ, οπότε στα 400 γρ αλεύρι πρόσθεσα 3 κ.γλ. μπέικιν και έτοιμο το φαριν απ!
επίσης έβαλα 1 αυγό ολόκληρο στην γέμιση
Για τη ζύμη:
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξύδι
½ κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μαγιά σε σκόνη
400 gr περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση:
½ αυγό
200 γρ. φέτα
λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
αυγό
σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35o C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε να μέχρι διαλυθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε μπαλάκια ομοιόμορφα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.
Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα πιτάκια.
Τέλος, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
womantoc