Φρισούρες Σύρου
(αυγόφετες)
Υλικά
- 1 φρατζόλα ψωμί (προηγούμενης μέρας)
- 4 αυγά
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 1/2 κ. ζάχαρη
- 1 φακελλάκι βανίλια (ή 2 αμπούλες)
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 κ.σ. κανέλλα
- 1 λίτρο καλαμποκέλαιο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες στην συνέχεια βρέχουμε τις φέτες μας να μουσκέψουν καλά στο γάλα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει ενώ παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μας σε ένα βαθύ μπωλ.
- ‘Οταν είναι έτοιμο και το λάδι παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις βουτάμε στο αυγό και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.
- Τις τοποθετούμε πάλι σε ταψάκι.
- Βράζουμε το 1/2 κιλό ζάχαρη σε 1 1/2 ποτήρι νερό για 5 λεπτά, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και περιχύνουμε τις φέτες.
- Τέλος, ρίχνουμε κανέλα.
αν δεν θέλουμε να ρίξουμε σιρόπι, ρίχνουμε μέλι ή ζάχαρη
πηγη sidages.gr