Για τη γέμιση
- 150 γρ. φέτα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 30 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για τη σύνθεση
- 12 φέτες ψωμί για τοστ , μόνο ψίχα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το θυμάρι, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τις φέτες από το ψωμί στον πάγκο εργασίας μας. Περνάμε με τον πλάστη για να γίνουν πολύ λεπτές.
- Αλείφουμε μόνο το κέντρο της κάθε φέτας με ελαιόλαδο και βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση.
- Αλείφουμε περιμετρικά την ψίχα με τον κρόκο αραιωμένο σε νερό και κλείνουμε διαγώνια.
- Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να κολλήσει καλά και να μην ανοίξουν τα τυροπιτάκια.
- Αλείφουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κρόκο και το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
(η συνταγή είναι του Πετρετζίκη και προτείνει μια σως την οποία δεν σας την έδωσα, είναι με λεμόνι, δυόσμο, μέλι και μπούκοβο)