Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Λάμπρου
Καλησπέρα, σήμερα έφτιαξα για πρώτη φορά μαρμελάδα κουμ- κουατ, και τα φρούτα από το δεντράκι του βαφτιστικου μας, έγινε υπέροχη σε γεύση και χρώμα….
Συνταγή:
Πλένω τα κουμ- κουατ,τα βάζω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζω για 10 λεπτά, αδειάζω το νερό προσθέτω άλλο νερό ρίχνω μέσα τα φρούτα αλλά μόλις πάρει βράση πάλι αδειάζω το νερό προσθέτω εκ νέου μαζί με τα φρούτα, μόλις πάρει βράση βγάζω από τη φωτιά,
Σουρωνω τα φρούτα τους ρίχνω μπόλικο κρύο νερό,τα κόβω οριζόντια αφαιρώ τα κουκούτσια,εν συνεχεία πολτοποιω στο μπλέντερ τα κουμ-κουατ ( εγώ θέλω η μαρμελάδα να έχει μικρά κομμάτια φρούτο,τα κόβετε όσο θέλετε εσείς)
Μετράω πόσα ποτήρια κουμ-κουατ έχω τα βάζω σε κατσαρόλα μετράω τόσα ποτήρια ζάχαρη,στην αρχή σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση μετά χαμηλώνω κάτω από το μισό, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μη κολλήσει ,περίπου σε 15-20 λεπτά η μαρμελάδα έχει δέσει….
Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα τη τοποθετώ σε καυτά αποστειρωμενα βάζα, τα κλείνω με τα καπάκια τους
Για να αποστειρωσω τα γυάλινα βάζα,τα ξεπλενω με ζεστό νερό και τα βάζω αναποδογυρισμένα σε ταψί αφού το έχω στρώσει με καθαρή βαμβακερή πετσέτα….
Βάζω στο φούρνο τα βάζα στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά…..
Καλή συνέχεια…