Το πιο ωραίο τυρόψωμο που κάνατε ποτέ!
Υλικά
250g (2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
1 αυγό, χτυπημένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο.
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διάφορα τριμμένα τυριά για γέμιση και κάλυψη από πάνω
1 κουταλιά της σούπας μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
1 αυγό, χτυπημένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο.
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διάφορα τριμμένα τυριά για γέμιση και κάλυψη από πάνω
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο (για το άλειμμα του σκεύους)
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανάμιξης, ανακατέψτε όλα τα συστατικά (εκτός από τα τυριά) και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει.
Ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει.
Θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό και κολλώδες. Καλύψτε με πετσέτα ή μεμβράνη για 1,5 ώρα
Χρησιμοποιήστε αλεύρι για να “ξαναζυμώσετε” ελαφρά την κολλώδη ζύμη.
Χρησιμοποιήστε αλεύρι για να “ξαναζυμώσετε” ελαφρά την κολλώδη ζύμη.
Σχηματίστε μια μπάλα και χωρίστε σε 12 κομμάτια.
Κάντε μικρές μπάλες. Ισιώστε τη ζύμη σε οβάλ.
Γεμίστε με τεμαχισμένο τυρί. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση μοτσαρέλα (τριμμένη) ως γέμιση.
Κάντε μικρές μπάλες. Ισιώστε τη ζύμη σε οβάλ.
Γεμίστε με τεμαχισμένο τυρί. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση μοτσαρέλα (τριμμένη) ως γέμιση.
Διπλώστε τη ζύμη από τις κοντές πλευρές στη μέση.
Λιπάνετε το ταψί με βούτυρο. Το μέγεθος του ταψιού να είναι 23 x 11 x 4 εκ (ή περίπου τόσο)
Λιπάνετε το ταψί με βούτυρο. Το μέγεθος του ταψιού να είναι 23 x 11 x 4 εκ (ή περίπου τόσο)
Γυαλίστε κάθε πλευρά της ζύμης με λιωμένο βούτυρο.
Βάλτε τη ζύμη στο ταψί στη διπλωμένη πλευρά στο κάτω μέρος. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί.
Γυρίστε την κορυφή με το υπόλοιπο βούτυρο.
Γυρίστε την κορυφή με το υπόλοιπο βούτυρο.
Καλύψτε με πετσέτα πάλι για 30 λεπτά.
Απλώστε το αυγό (προαιρετικό).
Απλώστε το αυγό (προαιρετικό).
Ρίξτε τριμμένα τυριά στην επιφάνεια (Emmenthal, Cheddar ή άλλο τυρί).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C, αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C, αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
Κατά προτίμηση ψήστε στον πάτο του φούρνου, αντιστάσεις, για να πιάσει καλό πάτο.
πηγη realninik.blogspot.com