Μαρμελάδα ρόδι!
Λίστα για ψώνια
1/2 κιλό σπόροι ροδιού
400γρ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας
2-3κσ. νερό
400γρ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας
2-3κσ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τους ρουμπινένιους σπόρους σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και ελάχιστο νερό, 1-2κσ. Αρχίζουμε να σιγοβράζουμε τα υλικά μας ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μην κολλήσουν στο πάτο της κατσαρόλας.
Χρειάζεται υπομονή και συχνό ανακάτεμα, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά. Όταν το δείτε και έχει πήξει, πιο αραιό από μέλι, το αλέθετε με το ραβδομπλέντερ αφού βγάλετε από μέσα το στικ κανέλας, φυσικά. Στη συνέχεια, το περνάτε από το σινουά ή από ένα σουρωτήρι πιέζοντας τα σπόρια με τον αβγοδάρτη να βγάλουν όλο το ζουμί τους και το φαγητό τους!
Τώρα έχετε μια μαρμελάδα ροδιού καθαρή κι απαλλαγμένη από κουκούτσια! Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και είστε έτοιμοι προς κατανάλωση.
Αυτή η μαρμελάδα μου ταιριάζει πολύ για διακόσμηση γλυκών, όπως πανακότα ή cheesecake και ως συστατικό σε vinaigrette. Δοκιμάστε το κι εσείς και θα εντυπωσιάσετε!
Καλή σας απόλαυση!