Να γνωρίσουμε το βετούλι!
(θα σας δώσουμε και συνταγή, μπορείτε να το συνοδεύσετε με ότι θέλετε)
Βετούλι είναι το 1 χρόνου κατσικάκι (το αντίστοιχο ζυγούρι). Αντί για την κλασσική συνταγή της γάστρας, στην κατσαρόλα μαλακώνει πολύ πιο εύκολα και κρατάει όλα τα αρώματα!
Πηγή-φωτο: Συνταγές της παρέας
Συνταγή: andro.gr
(για 4 άτομα) Υλικά για το βετούλι
(θα σας δώσουμε και συνταγή, μπορείτε να το συνοδεύσετε με ότι θέλετε)
Βετούλι είναι το 1 χρόνου κατσικάκι (το αντίστοιχο ζυγούρι). Αντί για την κλασσική συνταγή της γάστρας, στην κατσαρόλα μαλακώνει πολύ πιο εύκολα και κρατάει όλα τα αρώματα!
Πηγή-φωτο: Συνταγές της παρέας
Συνταγή: andro.gr
(για 4 άτομα) Υλικά για το βετούλι
½ χεράκι (σπάλα) βετούλι
1 ½ κιλό τομάτα
2 κρεμμύδια
2 καρότα
Λίγο σέλινο
5 σκελίδες σκόρδο
300 ml λιπαρό λευκό κρασί (π.χ. “Καλλίστη Reserve” από Ασύρτικο)
Θυμάρι Δεντρολίβανο Ρίγανη Μπαχάρι
2 φύλλα δάφνη.
Εκτέλεση Σοτάρουμε τα λαχανικά και το κρέας και προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπαχάρι και τα αρωματικά. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε το ζωμό. Προσθέτουμε στο ζωμό που έχουμε σουρώσει ίση ποσότητα φρέσκιας τομάτας και το σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα. Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (ανάλογα με τα γούστα) και ρίχνουμε το κρέας (που το έχουμε καθαρίσει και ξεκοκαλίσει).