Ακόμα μια τοπική συνταγή της πατρίδας μας!
ΒΛΑΧΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ!
(η συνταγή είναι από το σάιτ bookitsa.gr)
- 2 μικρές συκωταριές
- 2 θηλιές εντεράκια
- 2 κιλά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 – 2 κούπες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα νερό
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι γλυκό
Είναι η παραδοσιακή βλάχικη μαγειρίτσα φτιαγμένη από την Κατίνα, όπως μόνο αυτή ξέρει….
πώς να το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια και τις συκωταριές.Τα ζεματάμε σε καυτό νερό.
Τα βγάζουμε από το νερό και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα έντερα και τις συκωταριές.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθούν τα υγρά στο 1/3. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ξεροψηθεί.