Τι προετοιμασία κάνω σε συνταγή με ξηρή μαγιά
Η ξηρή μαγιά είναι κατασκευασμένη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απευθείας μέσα στο αλεύρι.
Προσωπικά, όμως, θα πρότεινα να την αντιμετωπίσουμε ως νωπή, απλά να τη διαλύσουμε σε ½ φλιτζάνι νερό. Και το προτείνω αυτό για δύο λόγους:
α) Αν η μαγιά χρησιμοποιηθεί απευθείας, το ζυμάρι αργεί περισσότερο να ανέβει και
β) διότι η μαγιά μπορεί να μην έχει συντηρηθεί σωστά και να μην έχει δύναμη. Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο βλέπουμε αμέσως τη δύναμη της και δεν ρισκάρουμε να μην μας ανέβει όπως πρέπει η ζύμη μας.
πηγη kritikes-geuseis.gr