Μια πίτα που θα κάνει την ζωή των πιο έμπειρων στην κουζίνα, ευκολότερη τις γιορτινές μέρες!
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
500 γρ στραγγιστο γιαούρτι
3 αυγα
200 γρ. Ζαμπόν ή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό
200 γρ. Κασέρι ή ανάμεικτο με φέτα
1 κ.σ λάδι
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Πώς γίνεται
Λαδωνω ελαφρά το ταψί (35 εκ)
Βάζω στον πάτο του ταψιού, σουρωμενα (σαν ακορντεόν) 5 φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά αλλά να πιάσουν όλο τον πάτο.
Σε αυτά τα φύλλα ρίχνω λαδακι να λαδωθουν με πινέλο.
Κάνω σε ένα μπωλ το μείγμα, γιαούρτι + αυγά + λάδι.
Ρίχνω στα πρώτα φύλλα τα μισά τυριά και τα αλλαντικά. Από πάνω το μισό μείγμα γιαουρτιού.
Συνεχίζω με 4 σουρωμενα φύλλα, πάλι να πιάσουν όλη την επιφάνεια και λαδωνω με πινέλο.
Βάζω τα υπόλοιπα τυριά, αλλαντικά και μείγμα γιαουρτιού.
Σκεπάζω με 1 ή 2 φύλλα ανάλογα πόσα περισσεύουν.
Λαδωνω ελαφρά ραντίζω με σουσάμι.
Δεν χαράζω!
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις, στην τελευταία θέση του φούρνου, για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου.
συνταγή από τον Γιώργο Πορφύρη