από την καλή μας φίλη Zoi Ioannidou
Αφρατα Τυροπιτάκια:
Υλικά για 50 μικρά τεμάχια
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 ml γάλα
200 ml νερό
1αυγό +1 ασπράδι
100 ml σπορέλαιο
1 φακ. ξερή μαγιά
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το γάλα.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο το αυγό με το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, σε σκεπασμένο μπωλ με πετσέτα.
Την πλάθουμε ελαφρά και την χωρίζουμε σε κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε διάμετρο 15 εκ.
Έπειτα γεμίζουμε με ότι θέλουμε.(π.χ. 200γρ τυρί φέτα + 2 αυγά + δυόσμο + λίγο αλάτι)
Αλείφουμε με κρόκο αυγού, και ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν! Καλή επιτυχία!!