ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ (2)
από τον δάσκαλό μου στην ΣΧΟΛΗ ΣΕΦ
Υλικά
650 γρ αλεύρι (πολυτελείας ή τύπου 00 για πίτσα)
200-250 γρ βούτυρο φρέσκο
150 γρ. γάλα
3 αυγά ολόκληρα
20 γρ αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα αυγά και το αλάτι, ζυμώνουμε, ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο.
Κάνουμε ρολό το φύλλο και κόβουμε πολύ λεπτά ζυμαρικά**
- **αν έχετε μηχανή για άνοιγμα φύλλου, μπορείτε και με αυτό τον τρόπο φυσικά!
Βάζουμε νερό με αλάτι (1 κ.σ.) να βράσει και μόλις κοχλάσει , ρίχνουμε τα νουίγ.και τα βράζουμε λίγα λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ , στα 3-4′ δοκιμάστε να δείτε αν έγοναν γιατί τα χειροποίητα θέλουν ελάχιστο χρόνο
Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και μαγειρεύουμε -συνδυάζουμε σάλτσες όπως τα μακαρόνια εμπορίου.
- όταν είναι λευκή η πάστα νουίγ λέγεται “αλ ιταλιέν”
- όταν είναι κόκκινη λέγεται “αλά ναπολιτέν”
- όταν ειναι πράσινη λέγεται “αλά φλωρεντίν”