ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
από τον δάσκαλό μου!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι (ή πολυτελείας ή τύπου 00 -για πίτσα)
5 αυγά ολόκληρα (ασπράδι+κρόκο)
2 κροκάδια
15 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα αυγά και το αλάτι, ζυμώνουμε, ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο.
Κάνουμε ρολό το φύλλο και κόβουμε πολύ λεπτά ζυμαρικά**
- **αν έχετε μηχανή για άνοιγμα φύλλου, μπορείτε και με αυτό τον τρόπο φυσικά!
Βάζουμε νερό με αλάτι (1 κ.σ.) να βράσει και μόλις κοχλάσει , ρίχνουμε τα νουίγ.και τα βράζουμε λίγα λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ , στα 3-4′ δοκιμάστε να δείτε αν έγοναν γιατί τα χειροποίητα θέλουν ελάχιστο χρόνο
Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και μαγειρεύουμε -συνδυάζουμε σάλτσες όπως τα μακαρόνια εμπορίου.
- όταν είναι λευκή η πάστα νουίγ λέγεται “αλ ιταλιέν”
- όταν είναι κόκκινη λέγεται “αλά ναπολιτέν”
- όταν ειναι πράσινη λέγεται “αλά φλωρεντίν”