Υλικά
150 γρ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 και ½ κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπα λευκή ζάχαρη
2 κ γλ κανέλα
5-6 αχλάδια κομμένα σε βαρκούλες
4 αυγά
1 φακελάκι βανιλέτα ή βανίλια σε κάψουλες
2 κούπες φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 και ½ κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπα λευκή ζάχαρη
2 κ γλ κανέλα
5-6 αχλάδια κομμένα σε βαρκούλες
4 αυγά
1 φακελάκι βανιλέτα ή βανίλια σε κάψουλες
2 κούπες φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
Διαδικασία
- Προθερμαίνω τον φούρνο.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (ταρτιέρα) τοποθετώ το βούτυρο και το βάζω στο φούρνο να λιώσει.
- Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύω την 1/2 κούπα καστανή με την λευκή ζάχαρη. Ρίχνω τη ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω και στρώνω από πάνω τ’ αχλάδια, με τη μυτερή άκρη του αχλαδιού να κοιτάει προς τη μέσα πλευρά του σκεύους.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αυγά με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και την βανιλέτα και στη συνέχεια προσθέτω τη φαρίνα.
- Ρίχνω αυτό το μείγμα πάνω από τ’ αχλάδια και ψήνω στους 170-180 (ανάλογα την δύναμη του φούρνου), αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
- Αφήνω για λίγα λεπτά το σκεύος να κρυώσει, τοποθετώ πάνω του την πιατέλα που θα σερβίρω και το γυρίζω ανάποδα.
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη μπερδεμένη με κανέλα
πηγη mamatsita.com