από τον καλό μας φίλο Βαγγέλη Λασπίτη
SOFT COOKIES!!!
Υλικά
420 γρ αλεύρι φαρίνα απ (αν δεν έχετε θα βάλετε 420γρ αλεύρι γοχ + 15γρ μπέικιν (3 κ.γλ.) + 1κ.γλ. αλάτι)
60 γρ κακάο
250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
2 βανίλιας
1/2 κ.γ κανέλα
30 γρ ηλιέλαιο
2 αυγά μεσαία
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180, αέρα
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμωνουμε.
Χτυπάμε τα αυγά λίγο και τα ρίχνουμε μέσα.
Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και το ηλιέλαιο.
Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 γρ μάξιμουμ 35 γρ και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 14 λεπτά.
Ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω.
Εάν τα θέλουμε λίγο πιο πλατιά , πιέζουμε τα μπαλάκια με τον αντίχειρα και αφαιρούμε 1 λεπτό από τον χρόνο ψησίματος. Γιατί μεγαλώνει η επιφάνεια και μικραίνει ο όγκος οπότε η θερμοκρασία περνάει πιο γρήγορα στο εσωτερικό.