από την καλή μας φίλη Πολύμνια
Συνταγή για 20-25 τεμάχια.
Ζύμη
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Ή 30 γραμμάρια νωπή μαγιά
200μλ ελαιόλαδο
200μλ γάλα
1 ποτήρι του κρασιού νερό
Αλάτι 1 κ.γλ. γεμάτο
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι. Αν το δούμε πως είναι σκληρό ρίχνουμε νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει όσο μαλακό το θέλουμε. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε τεμάχια μπαλάκια περίπου 20 με 25 και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα. Τα γεμίζουμε.με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και διπλωνουμε σε μισοφέγγαρο. Προσεχουμε τις άκρες να είναι προς τα επάνω για να κλείσουν καλά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκινήσουν.
Για την γέμιση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα της αρεσκείας μας και τα κρεμμύδια και φρέσκα και ξερά, τα τσιγαριζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε αλάτι πιπέρι άνηθο μαϊντανό τζίντζερ κουρκουμά .Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τυρί φέτα η μυζήθρα αφού έχει κρυώσει το μείγμα.
Καλή επιτυχία!!