Από τον Έκτορα Μποτρίνι
350 γρ. ταλιατέλες
150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)
4 κρόκους αυγών
1 αυγό ολόκληρο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόβουμε το μπέικον τετραγωνάκια. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο. Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που το έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να παραμείνει κρεμώδες. Σερβίρουμε αμέσως.
φωτο pandespani.com