Tapas με τσορίθο (λουκάνικο ισπανικό) και μανιτάρια
συνταγή από το noshingwiththenolands.com
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 ουγκιά μανιτάρια
2 ουγγιές Ισπανικό chorizo, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας γραβιέρα σκληρή, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας κρουτονς
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Σκουπίστε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα και αφαιρέστε τους μίσχους. Αφήστε στην άκρη.
Προσθέστε τα κομμάτια chorizo και μανιταριών σε ένα μούλτι και χτυπήστε μέχρι να είναι ψιλοκομμένα όχι πολτός
Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το chorizo και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά.
Προσθέστε το δεντρολίβανο και ανακατέψτε.
Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε καλά.
Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί πλήρως το κρασί.
Στο μούλτι, προσθέστε τα ψωμιά και την γραβιέρα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε στην άκρη.
Γεμίστε τα καπάκια των μανιταριών με το μείγμα chorizo και πασπαλίστε με τα κρουτόνς σπασμένα.
Ψήνουμε σε ένα φύλλο ψησίματος για 20 έως 25 λεπτά μέχρι που οι κορυφές είναι χρυσοκαστανές και το τυρί τήκεται.
Σερβίρεται ζεστό.