Από τον Έκτορα Μποτρίνι
Για την ζύμη
200 γρ. αλεύρι μαλακό
13 γρ. μαγιά
125 γρ. νερό
25 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
Για πίτσα μαργαρίτα
5 – 6 ντομάτες αποφλοιωμένες
1 μοτσαρέλα
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να αποκτήσει ελαστικότητα. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε μία λεκάνη, τη χαρακώνουμε σε σχήμα σταυρού και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο τη δουλεύουμε λίγο ακόμα και την ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστό. Την απλώνουμε σε ένα ταψί φτιάχνοντας λίγο πιο χοντρές τις άκρες.