Τι σας έχω, τι σας έχω! Ένα θαύμα τεμπελιάς!
Αλμυρή πατσαβουρόπιτα με βαφτισμένα φύλλα κρούστας!
(συνταγή από greekcook.gr)
Για στρόγγυλο ταψί 30 εκατοστών. Διαβάστε και τα σχόλια στο τέλος να βοηθηθείτε.
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι με λίγα λιπαρά (σύνολο 400γρ)
200 gr ανθότυρο
200 gr φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
λίγο μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα
αλάτι πιπέρι
3 κουταλιές λάδι
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το λάδι, τα γιαούρτια (και αν χρειαστεί λίγο νερό) αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα τυριά και τα αλλαντικά και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο κρούστας και το βουτάμε στο μείγμα, ανακατεύοντας το σαν πατσαβούρα στο νερό.
Με ένα κουτάλι το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Μόλις τελειώσουν τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο και γεμίσει το ταψί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
** εγώ τα φύλλα τα βύθιζα μέσα στο υλικό για λίγο, να κρατήσουν επάνω τους αρκετό και τα έβαζα κυκλικά (όπως κάτσουν)
**σίγουρα θα προσθέσετε λίγο νερό στο μίγμα να είναι ελαφρώς νερουλό για να μπορούν να βραχούν τα φύλλα ωραία
**το ψήσιμο ή θα γίνει 1/2 στον αέρα στους 180 ή για 50′ αντιστάσεις πάλι 180, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο