Από την καλή μας φίλη Βούλα Αραμπατζή
Παστέλ από μήλα και αχλάδια!
Μια τέλεια ιδέα που μου την έμαθε η φίλη μου Martha Nei ❤️ γίνεται με ότι φρούτα έχετε στο σπίτι!
Για γέμιση μπορούμε να βάλουμε σκέτα καρύδια εγώ έβαλα σταφίδες και ινδοκαρυδο!
Επίσης μέσα στα φρούτα όταν έβραζαν έριξα και κουρκουμα!
Το ξέρανα στο φούρνο στους 100 βαθμούς περίπου 4ωρες! ❤️ ❣️ ❤️
Η συνταγή εδώ όπως την έγραψε η Μάρθα! ❤️ Καλησπέρουδια μας !!!!
Μερικοί από σας ξέρετε τι είναι αυτό είναι παστέλ όχι παστέλι , πολύ μου αρέσει και μικρή έχω φάει τόνους η γιαγια μου έκανε με μηλο με δαμάσκηνα ότι είχε φρούτο το χωράφι μας …
Πριν στεγνώσει τα τρώγαμε.
Λοιπόν εγώ έφτιαξα με δαμάσκηνα ή βανιλιες , έπλυνα και καθάριζα 1,5 κιλό δαμάσκηνα έβαλα 100 γρ ζαχαρη και άφησα να βράσει χωρίς να προσθέσω νερό το έβρασα μέχρι να είναι πολύ μαλακά όπως στη μαρμελάδα πέρασα από μπλέντερ και άφησα να πάρει άλλη μια βράση μετά άπλωσα λαδόκολλα κ έστρωσα από πάνω όχι πολύ λεπτό γιατί όταν στεγνώσει θα είναι σαν χαρτι.
Άφησα δυο μέρες έξω στον ηλιο και είναι έτοιμο μπορείτε να την φάτε όπως είναι και έτσι μου αρέσει αλλά μου αρέσει και με γέμιση έβαλα λεπτή στρώση μέλι και περίπου 150 γρ σπασμένα καρύδια το καρύδι ποτέ δεν είναι αρκετό και στρίβεις σε ρόλο σφιχτά το κόβεις σε λωριδες και ειναι έτοιμο ….
Καλη απόλαυση ..Συνταγή δεν είναι δίκη μου ήταν της γιαγιάς Κ γιαγια από κάπου την είχε εκτέλεση όμως δικιά μου ….