Τα πιο νόστιμα μπισκότα με την περίεργη όψη!
(αμερικάνικη εύκολη συνταγή, πολύ καλή, με πολλά μυστικά) διαβάστε την συνταγή, θα σας είναι χρήσιμη για όλα τα μπισκότα που φτιάχνετε
Υλικά για 9 ή 12 μπισκότα
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κουταλιές της σούπας μπέικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (θα το βρείτε στα μπαχαρικά)
3/4 φλιτζάνι κρύο βούτυρο
1 αυγό
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κουταλιές της σούπας μπέικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (θα το βρείτε στα μπαχαρικά)
3/4 φλιτζάνι κρύο βούτυρο
1 αυγό
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς, αέρα.
Το μυστικό για τα εξαιρετικά μπισκότα είναι ΚΡΥΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Πολύ κρύο.
Πολλές φορές η ζύμη μπισκότων δουλεύεται τόσο πολύ ώστε το βούτυρο μαλακώνει πριν τα μπισκότα μπουν στο φούρνο. Δοκιμάστε να κόψετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα ξανά στο ψυγείο, βγάζοντάς τα το μόνο όταν είστε έτοιμοι να το ενσωματώσετε στη ζύμη.
Ανακατέψτε τα στερεά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο (ή με δύο μαχαίρια ή ότι σας βολεύει) για να κόψετε το κρύο βούτυρο μέσα στο μείγμα αλευριού
Ανακατέψτε τα στερεά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο (ή με δύο μαχαίρια ή ότι σας βολεύει) για να κόψετε το κρύο βούτυρο μέσα στο μείγμα αλευριού
Μην ανησυχήσετε, θα δείτε μικρά κομμάτια βουτύρου σε μέγεθος μπιζελιού σε όλη τη ζύμη.
Προσθέτουμε το κρύο γάλα και το αυγό (από το ψυγείο) και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Η ζύμη θα είναι κολλώδης, αλλά μην τη συνεχίζετε. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τα κομμάτια βουτύρου στη ζύμη.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ρίξτε λίγο αλεύρι στην κορυφή της ζύμης, ώστε να μην κολλήσει στα δάχτυλά σας και να ζυμώσετε 10-15 φορές. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης απλώς πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ρίξτε λίγο αλεύρι στην κορυφή της ζύμης, ώστε να μην κολλήσει στα δάχτυλά σας και να ζυμώσετε 10-15 φορές. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης απλώς πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι.
Πατήστε τη ζύμη σε πάχος 1,5 εκατοστό και κόψτε με ένα κόπτη μπισκότων ή ένα ποτήρι .
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο λαδόχαρτο (λαδόκολλα) και ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο λαδόχαρτο (λαδόκολλα) και ψήστε για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Για επιπλέον γεύση, βουρτσίστε τις κορυφές των μπισκότων με λιωμένο βούτυρο … μόλις βγουν. Μπορείτε να τα κόψετε και να βάλετε μαρμελάδα


πηγη momontimeout.com