Υλικά
1 ½ κιλό κάστανα
1 ½ κιλό ζάχαρη
2 ½ λίτρα νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και προσέχοντας να μη μας λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Αφαιρούμε προσεχτικά το χνούδι τους. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο 1 ½ λίτρο νερό και τη ζάχαρη και κάνουμε ένα σιρόπι λεπτόρρευστο. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ύστερα τα κάστανα. Τα αφήνουμε μέσα για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε και αφαιρούμε τα κάστανα με μία τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει. Σβήνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε τα κάστανα μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε 3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αποστείρωση γίνεται ως εξής
Βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα τα βάζα ανοιχτά όρθια και τα καπάκια δίπλα τους για 35-40′ στους 100 βαθμούς στον αέρα, όπως είναι ζεστά τα γεμίζουμε με το ζεστό γλυκό, κλείνουμε, αναποδογυρίζουμε για 24 ώρες και μετά τα γυρνάμε όρθια
συνταγή από botrini.gr