από την συνεργάτιδα της ομάδας μας Κατερίνα Ανδριτσάκη
American cheesecake με λιμοντσέλο και φράουλες.
Η διαφορά μεταξύ του απλού cheesecake και της αμερικάνικης εκδοχής του είναι ότι περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο .
Πάμε να φτιάξουμε ένα που παντρεύει την Αμερική με την Ιταλία και με τις φράουλες που αποχαιρετούμε πια καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι. Και καλό μας μήνα !
Για τη βάση : 200 γραμμ μπισκότα τύπου digestive τριμμένα στο μούλτι / 100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο / 50 γραμμ καστανή ζάχαρη
Ενώνουμε τα τρία υλικά και τοποθετούμε σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα (σούστα) πιέζοντας με ένα κουτάλι να γίνει συμπαγής η βάση μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει ( 30 λεπτά).
Για τη γέμιση : 1 κιλό τυρί κρέμα / 125 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά / 6 αυγά / 300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη / 2 βανιλίνες / ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / 100 ml λιμοντσέλο και 150 γραμμ φράουλες
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα ν αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το ξύσμα , τις βανίλιες κι ένα – ένα τ αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα. Ενσωματώνουμε το λιμοντσέλο και την κρέμα γάλακτος χτυπώντας για 2 λεπτά ακόμα. Σημαντικό : περιμένουμε να ενσωματωθεί το κάθε υλικό στο μίγμα πριν ρίξουμε το επόμενο !
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση και τοποθετούμε ακανόνιστα τις φράουλες κομμένες στη μέση . Ρίχνουμε το μίγμα μας και τυλίγουμε τη φόρμα από κάτω με αλουμινόχαρτο .
Τοποθετούμε σε μεγαλύτερο ταψί με ζεστό νερό ( μπαιν μαρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα για 70 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει σε μισάνοιχτο φούρνο και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε .
Πηγή : περιοδικό eatme