250-300γρ ρεβύθια ωμά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο (αν θέλετε το βράζετε για 5′ να φύγει η σπιρτάδα)
1/2 κ.γλ. κουρκουμά
2-3 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γλ. κύμινο
λίγη ρίγανη π.χ. 1/2 κ.γλ.
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2-3 κ.σ. αλεύρι απλό ή φαριν απ
Μουσκεύετε για 12 ώρες τα ρεβύθια, τα βράζετε καλά, (δεν θέλουμε να είναι σπυρωτό το μείγμα)
Τα περνάτε από multi
Σε λεκανίτσα βάζετε όλα τα υλικά και πλάθετε σε μπαλάκια
Θα γίνουν περίπου 25 τεμάχια
Βάζετε σε ένα ταψί λαδόκολλα ψησίματος και τοποθετείτε τους ρεβυθοκεφτέδες, ρίχνοντας λίγο λάδι από πάνω
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις για 30′-35′ στους 180
πηγη talcmag.gr