Υλικά
1/2 κιλό κιμά, είτε ανάμεικτο μοσχαρίσιο-χοιρινό ή σκέτο μοσχαρίσιο με λίγο λίπος
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (ολικής καλύτερα)
1 αυγό
1/2 ντομάτα ή 1 κ.γλ. πάστα ντομάτας αραιωμένη σε λίγο νερό (να γίνει πολτός)
1 κρεμμύδι μέτριο
ρίγανη , δυόσμο
3 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο
1 κ.γλ. ξύδι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα βάζω σε ένα μούλτι, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, την ντομάτα ή την πάστα, τον μαϊντανό, δυόσμο και το ξύδι.
Χτυπάω να γίνει ένας πολτός όχι όμως να γίνουν αλοιφή.
Μετά ρίχνω σε μικρή λεκάνη τον κιμά, το ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο , και όλα τα άλλα υλικά.
Ζυμώνω τόσο ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σκεπάζω την λεκάνη με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μετά δίνω σχήμα στον κιμά, γίνονται περίπου 22-25 κεφτεδάκια.
Τοποθετώ τηγάνι με σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.