Θα συμπληρώσουμε το σημερινό αφιέρωμα στην Κεφαλονιά (θα βρείτε όλα τα υπόλοιπα στο αντίστοιχο άλμπουμ) με μια συνταγή για αμυγδαλόπαστα.
(ή αλλιώς Marzipan, Επινοήθηκε από έναν αρτοποιό – ζαχαροπλάστη το 1806 στο Lubeck της Γερμανίας. )
(συνταγή από gastrotourismos.gr)
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. λευκά αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 ασπράδια αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με την άχνη όσο πιο λεπτά μπορείτε. Ρίχνετε το υλικό σε ένα μπολ, προσθέτετε τα ασπράδια των αυγών και ζυμώνετε με το χέρι. Διατηρείτε την αμυγδαλόπαστα σκεπασμένη με μεμβράνη. Το marzipan είναι ένα υλικό που πλάθεται εύκολα. Μπορείτε να το αρωματίσετε και να το χρωματίσετε.
φωτο 123RF.com