Υλικά
1800 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (για περίπου 70 αμυγδαλωτά)
5 αυγά
ζάχαρη άχνη (δείτε στην εκτέλεση πως τη μετράμε)
ανθόνεροΕκτέλεση
– Χτυπάμε στο μίξερ τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μια μαλακή πάστα.
– Με ένα νεροπότηρο μετράμε την ποσότητα του τριμμένου αμυγδάλου.
– Για να υπολογίσουμε τη ζάχαρη: για κάθε 2 ποτήρια αμύγδαλο θα χρειαστούμε μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη.
– Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
– Χτυπάμε τους κρόκους με λίγη από τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
– Χτυπάμε χωριστά και τα ασπράδια σε μαρέγκα.
– Σε μια λεκάνη έχουμε τοποθετήσει το αμύγδαλο με την υπόλοιπη ζάχαρη.
– Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με ανθόνερο κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα.
– Ανακατεύουμε τους χτυπημένους κρόκους με το ασπράδι και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
– Ζυμώνουμε, πλάθουμε τα αμυγδαλωτά (στη Σκιάθο συνηθίζεται το σχήμα του αχλαδιού αλλά και πιο περίτεχνα σχήματα) και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (περ. 200 βαθμοί Κελσίου), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
– Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα βρέχουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε, ζεστά όπως είναι, σε άχνη ζάχαρη.
1800 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (για περίπου 70 αμυγδαλωτά)
5 αυγά
ζάχαρη άχνη (δείτε στην εκτέλεση πως τη μετράμε)
ανθόνεροΕκτέλεση
– Χτυπάμε στο μίξερ τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μια μαλακή πάστα.
– Με ένα νεροπότηρο μετράμε την ποσότητα του τριμμένου αμυγδάλου.
– Για να υπολογίσουμε τη ζάχαρη: για κάθε 2 ποτήρια αμύγδαλο θα χρειαστούμε μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη.
– Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
– Χτυπάμε τους κρόκους με λίγη από τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
– Χτυπάμε χωριστά και τα ασπράδια σε μαρέγκα.
– Σε μια λεκάνη έχουμε τοποθετήσει το αμύγδαλο με την υπόλοιπη ζάχαρη.
– Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με ανθόνερο κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα.
– Ανακατεύουμε τους χτυπημένους κρόκους με το ασπράδι και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
– Ζυμώνουμε, πλάθουμε τα αμυγδαλωτά (στη Σκιάθο συνηθίζεται το σχήμα του αχλαδιού αλλά και πιο περίτεχνα σχήματα) και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (περ. 200 βαθμοί Κελσίου), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
– Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα βρέχουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε, ζεστά όπως είναι, σε άχνη ζάχαρη.