Αμυγδαλωτά της Ύδρας (νηστίσιμα)
Υλικά
- 1 κιλό αμυγδαλόψιχα (υπάρχουν και έτοιμα άσπρα, ξεφλουδισμένα στο εμπόριο)
- ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- ½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ φλιτζάνι ροδόνερο
Εκτέλεση
Βράζω ελαφρά τα αμύγδαλα και τα αποφλοιώνω.
(αν αγοράσετε έτοιμα άσπρα ξεφουδισμμένα αμύγδαλα παραλείπετε αυτή την διαδιακασία.)
Αλέθω τα αμύγδαλα
Σε μεγάλο σκεύος ανακατεύω την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το ροδόνερο. Τα δουλεύω καλά με τα χέρια μου και πλάθω σε μικρά μικρά αχλαδάκια. Τοποθετώ σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Στην κορυφή τους βάζω μια οδοντογλυφίδα. Ψήνω για 15 λεπτά στους 220.
Τα αφήνω να κρυώσουν για 4 ώρες. Ραντίζω με ροδόνερο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Βγάζω την οδοντογλυφίδα και βάζω ένα γαρυφαλλάκι.
Τα χέρια μου είναι πιο απαλά από ποτέ. Φαίνεται πως έχει δίκιο η γιαγιά όταν επιμένει ότι το πρόσωπο θέλει ροδόνερο και τίποτα άλλο.
bostanistas.gr