Arayes (πιτούλες γεμιστές με κιμά) συνταγή Μεσανατολής, για φούρνο, τηγάνι ή τοστιέρα!
(σαν το δικό μας το πιτόγυρο)
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κλειστές πίτες, να τις κόψετε στα δύο και μετά ξανά σε τέταρτα.
Υλικά
500 γραμμάρια κιμά (αρνί ή συνδυασμός βοδινού και αρνιού)
2 σκελίδες σκόρδο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι ροδιού (αλλιώς 2 κ.σ. χυμό ροδιού)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού όλα τα μπαχαρικά
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι ροδιού (αλλιώς 2 κ.σ. χυμό ροδιού)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού όλα τα μπαχαρικά
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
Σερβίρισμα
Πίτα, αράβικη κλπ
Πίτα, αράβικη κλπ
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από τις ντομάτες
Προσθέστε στο τέλος τις ντομάτες και ανακατέψτε απαλά
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα του μίγματος σε κάθε πίτα
Απλώστε με ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές
Τακτοποιήστε σε ένα ταψί και ψήστε στους 220 C στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα στη μέση έτσι ώστε οι Arayes να ροδίσουν και τραγανές και από τις δύο πλευρές.
Προσθέστε στο τέλος τις ντομάτες και ανακατέψτε απαλά
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα του μίγματος σε κάθε πίτα
Απλώστε με ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές
Τακτοποιήστε σε ένα ταψί και ψήστε στους 220 C στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα στη μέση έτσι ώστε οι Arayes να ροδίσουν και τραγανές και από τις δύο πλευρές.
Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε στη σχάρα ή στο φρυγανιέρα σάντουιτς
Σερβίρονται σε συνδυασμό με γιαούρτι επίσης!
πηγη chefindisguise.com