Υλικά
2 κούπες και 1/4 αλεύρι ολικής αλέσης
1 κούπα θρυμματισμένα δημητριακά ολικής άλεση;
1-1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
1-1/2 κουταλιά γλυκού ξερή μαγιά
1-1/4 κούπα ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ολικής και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαγιά. Προσθέτουμε τα δημητριακά θρυμματισμένα και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ζεστό νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε το μείγμα με το γάντζο του μίξερ πρώτα στη χαμηλή ένταση και μετά στη δυνατή για 5 -7 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Μόλις η ζύμη γίνει λεία και μαλακή σταματάμε να ζυμώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε οχτώ ισομερή κομμάτια.
Κάθε κομμάτι είναι μια μπάλα που την ανοίγουμε (σε αλευρωμένη επιφάνεια πάντα) με τον πλάστη και φτιάχνουμε ένα λεπτό φύλλο που θα έχει το σχήμα και το μέγεθος αραβικής πίτας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.
Τινάζουμε τις αραβικές πίτες ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι και τις βάζουμε μια-μια στο τηγάνι να ψηθούν.
Ψήνουμε την πίτα από τη μια πλευρά για 2 λεπτά και τη γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Οι αραβικές πίτες είναι έτοιμες.