Υλικά Συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πάπρικα
- αλάτι
- 1/2 κουτ. κοκκινοπίπερο
- 1 κ.σ λεμόνι
- 2 πρέζες ξερό δυόσμο
- 1 κ.γ. σουμάκ (να βάλετε το μπαχαρικό αυτό, αλλιώς δεν θα έχει η σάλτσα την ιδανική γεύση)
- 2 κ.σ. πετιμέζι ή κρέμα βαλσαμικού
- 2 κουτ. πάστα ψητής πιπεριάς*(Φλωρίνης) ή εμπορίου ή θα την φτιάξετε. Τις ψήνετε, τις ξεφλουδίζετε, βγάζετε τα σπόρια και τις αλέθετε στο μπλέντερ. Βάζουμε τον πελτέ σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Ανακατεύουμε μετά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και παγώνουμε τη σαλάτα μία ώρα πριν σερβίρουμε.
πηγη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου