Πάμε σε ένα αγαπημένο brunch ή πρωϊνό με αυγό!
EGGS BENEDICT! Απαιτητική συνταγή! Χρειάζεστε μια βάση, μπέικον, αυγό και σάλτσα Ολλαντέζ.
Θα σας δώσουμε μερικές ιδέες-παραλλαγές ώστε να το δοκιμάσετε όποτε έχετε κέφια!
-
ο ιδανικός τρόπος να πετύχετε το αυγό σε αυτή την συνταγή ειναι να βάλετε νερό να βράσει σε κατσαρόλα, να φτάσει ο βρασμός μέχρι να βγάζει φυσαλίδες μικρές ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΧΛΑΣΕΙ και με μια κουτάλα να κάνετε γρήγορες κυκλικές κινήσεις ώστε να δημιουργηθεί στρόβιλος. Ακριβώς τότε ρίχνετε το αυγό και έχετε το ιδανικό βρασμένο αυγό τυλιγμένο στο ασπράδι του!
-
Η βάση για τα αυγά Benedict μπορεί να έχει είτε ψωμί μπριός ελαφρά φρυγανισμένο, είτε pancake, είτε το αγγλικό μάφιν που είναι μπελαλίδικο.
- Το μπέικον: χαράζουμε τις άκρες κάθετα (4-5 χιλιοστά), στα πλαϊνά του μπέικον ώστε να γίνει ακόμα πιο τραγανό
-
Η σάλτσα Ολλαντέζ απαραίτητη για την συνταγή. 4 κ.σ. βούτυρο, 4 κρόκοι, 1-2 κ.σ. λάιμ, 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους χτυπημένους κρόκους, το λάιμ, την κρέμα και το αλατοπιπερο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο από το βούτυρο στο μείγμα, και κάνουμε ότι θα κάναμε για το αυγολέμονο. Ενώνουμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για μισό λεπτό!
-
Σερβίρουμε ως εξής: Βάζουμε την βάση μας, μετά το μπείκον που έχουμε κάνει τραγανό, μετά το αυγό με προσοχή και στο τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα!
-
Απολαμβάνουμε!